.
.
ΛΙΠΟΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ
Το λίπος πουλερικών είναι το συστατικό που απομένει μετά την εξαγωγή στερεών και υγρασίας κατά την κανονική διαδικασία επεξεργασίας του κρέατος. Χρησιμοποιείται ως ενέργεια για ζωοτροφές ή υδατοκαλλιέργειες.
Το λίπος πουλερικών είναι το συστατικό που απομένει μετά την εκχύλιση στερεών και υγρασίας στην κανονική διαδικασία λείανσης.
Η διαδικασία είναι ένα σύστημα εξατμιστή δύο σταδίων συνεχούς πτώσης μεμβράνης Dupps. Η διαδικασία λειτουργεί υπό κενό με το αρχικό στάδιο να λειτουργεί στους περίπου 120° F και το δεύτερο στάδιο στους περίπου 266° F. Το προϊόν χρειάζεται περίπου 30 έως 40 λεπτά για να περάσει μέσα από τους εξατμιστές και εκτίθεται σε θερμοκρασίες έως και 310° F. Δεν προστίθενται συστατικά, χημικά ή άλλα, στο τελικό προϊόν.
Το λίπος πουλερικών λαμβάνεται κυρίως από τον ιστό των πουλερικών κατά την εμπορική διαδικασία επεξεργασίας ή εκχύλισης.
Αυτό το τελικό προϊόν χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας για ζωοτροφές και ιχθυοκαλλιέργειες και είναι ένα από τα πολλά συστατικά που θα χρησιμοποιήσει ένας διατροφολόγος για να διαμορφώσει μια πλήρη τροφή.