.

.

ΑΜΥΛΟ ΤΑΠΙΟΚΑ

Η ταπιόκα είναι ένα άμυλο που εξάγεται από τη ρίζα της μανιόκας, είδος που προέρχεται από τη βορειοανατολική περιοχή της Βραζιλίας. Είναι βασική τροφή για εκατομμύρια ανθρώπους σε τροπικές χώρες, στερείται θρεπτικών συστατικών και χαμηλής περιεκτικότητας σε ενέργεια τροφίμων. Στις ανεπτυγμένες χώρες χρησιμοποιείται ως πηκτικό σε διάφορα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα. Η ρητίνη ταπιόκας είναι ένα βιώσιμο πλαστικό υποκατάστατο. Μπορεί να κομποστοποιηθεί, είναι ανανεώσιμο, επαναχρησιμοποιήσιμο, ανακυκλώσιμο και βιώσιμο.

Ιδιότητες

  • Συνδετικό νερού

  • Πυκνώνων

  • χαμηλή σε ενέργεια τροφίμων

  • χωρίς διατροφή

Προσδιορισμός

  • άσπρη σκόνη

  • Ελαφρώς γλυκιά γεύση χωρίς ευδιάκριτη μυρωδιά

  • Άμυλο: min 85%

  • Τέφρα: μέγιστο 0,20%

  • Υγρασία: μέγιστη 14%

  • pH 5,0-7,0 _ _ :
  • HCN: <10 ppm
  • SO 2 : μέγιστο 30 mg/kg

Εφαρμογή στη βιομηχανία τροφίμων:

  • ψημένα αγαθά

  • σνακ

  • σάλτσες, γεμίσεις πίτας, σούπες και σάλτσες
  • πουτίγκες και γαλακτοκομικά επιδόρπια

  • δίαιτες χωρίς γλουτένη

  • επεξεργασμένα κρέατα

Εφαρμογή στη βιομηχανία χαρτιού

  • πρόσθετα ξηρής αντοχής

  • Σάκοι πολυπροπυλενίου με ένθετο/χάρτινα ελάσματα, καθαρό βάρος έως 50 κιλά
  • Δοχεία από μαλακό πολυπροπυλένιο (μεγάλοι σάκοι) καθαρού βάρους έως 1.000 kg ή όπως έχει συμφωνηθεί με τον πελάτη
  • Χύμα

Η συσκευασία έχει το λογότυπο του κατασκευαστή και μια ετικέτα τοποθετημένη στη ραφή με τυπικές πληροφορίες καταναλωτή.

Διάρκεια ζωής: 12 μήνες από την ημερομηνία κατασκευής.

Αποθήκευση: σε αεριζόμενο δωμάτιο στην αρχική συσκευασία σε θερμοκρασία κάτω από 25°C και σχετική υγρασία αέρα κάτω από 75%.

Κύλιση στην κορυφή
Μετάβαση στο περιεχόμενο