.
.
ΜΑΛΤΟΔΕΞΤΡΙΝΗ
Η μαλτοδεξτρίνη είναι ένας πολυσακχαρίτης που χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων. Παράγεται από άμυλο με μερική υδρόλυση και βρίσκεται συνήθως ως λευκή υγροσκοπική σκόνη ξηραμένη με ψεκασμό.
Η μαλτοδεξτρίνη είναι εύκολα εύπεπτη, απορροφάται τόσο γρήγορα όσο η γλυκόζη και μπορεί να είναι είτε μέτρια γλυκιά είτε σχεδόν άοσμη (ανάλογα με τον βαθμό πολυμερισμού).
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ | |
---|---|
Browning | Υψηλός |
Υγροσκοπικότητα/υγροσκοπικές ιδιότητες | Υψηλός |
Πλαστικότητα | Υψηλός |
Γλύκα | Υψηλός |
Διαλυτότητα | Υψηλός |
Οσμωτικότητα | Υψηλός |
Μοριακό βάρος | Χαμηλός |
Ιξώδες | Χαμηλός |
Συνεκτικότης | Χαμηλός |
Ιδιότητες σχηματισμού πτερυγίων | Χαμηλός |
Πρόληψη πληροφοριών μεγάλων κρυστάλλων ζάχαρης | Χαμηλός |
ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ | |
---|---|
Εμφάνιση | κίτρινη άμορφη σκόνη |
pH | 4.0-6.5 |
Υγρασία | 10,0% μέγ |
ΤΟΥ | μέγιστο 20 |
Φλαμουριά | 0,5% μέγ |
SO2 | μέγιστο 0,0025% |
Βιομηχανία τροφίμων
- Κέικ, μπισκότα, παγάκια, μπάρες γκρανόλα, ξηρά μείγματα
και παγωτά - Σούπες, σάλτσες, κρέμες και σάλτσες για σαλάτες
- Διατροφικά και αθλητικά ποτά
• Σάκοι 25 κιλών
• 50 λίβρες
• FIBC
Τουλάχιστον 24 μήνες
μετά την ημερομηνία παραγωγής,
σε κλειστή συσκευασία. Καλύτερος
πριν από την ημερομηνία λήξης
στη συσκευασία.