.
.
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ
Η κρυσταλλική φρουκτόζη χρησιμοποιείται συχνά ως φυσικό γλυκαντικό για τρόφιμα και ποτά. Είναι ένα βασικό σάκχαρο που αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από καθαρή φρουκτόζη. Τα ιχνοστοιχεία της φρουκτόζης είναι νερό και μερικές φορές μέταλλα.
Η κρυσταλλική φρουκτόζη χρησιμοποιείται συνήθως σε χυμούς, γιαούρτια, ποτά διατροφής και ενεργειακών συμπληρωμάτων και άλλα προϊόντα ως εναλλακτική λύση στη σακχαρόζη. Η κρυσταλλική φρουκτόζη προέρχεται από άμυλο καλαμποκιού.
Το επεξεργασμένο άμυλο καλαμποκιού αποδίδει φυσικά υψηλές συγκεντρώσεις γλυκόζης.
Εάν η γλυκόζη υποβληθεί σε ενζυμική αντίδραση, μετατρέπεται σε φρουκτόζη. Μόλις η απόδοση κρυσταλλωθεί, γίνεται κρυσταλλική φρουκτόζη. Αυτό καταναλώνεται συχνά ως συστατικό σε μια ποικιλία τροφίμων.
• Η υψηλή γλυκύτητα επιτρέπει τη χρήση χαμηλότερου επιπέδου
• Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης (GI)
• Καθαρή, ήπια γεύση χωρίς επίγευση
ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ | |
---|---|
Εμφάνιση | Λευκοί κρύσταλλοι |
Υγρασία | 0,5% μέγιστο (απώλεια κατά το στέγνωμα) |
Δοκιμασία φρουκτόζης | 98% ελάχ |
Γεύση | Γλυκός |
Υπολείμματα κατά την ανάφλεξη (Τέφρα) | 0,1% μέγιστο (αγωγομετρικό) |
SO2 | Εξαρτάται από την προέλευση |
Βιομηχανία τροφίμων
- Μαρμελάδες και κονσέρβες φρούτων
- Αρτοσκευάσματα και δημητριακά
- Γαλακτοκομικά επιδόρπια
Βιομηχανία ζαχαροπλαστικής
- Καραμέλες και τσίχλες
Βιομηχανία ποτών
- Χυμοί φρούτων, νέκταρ και συμπυκνώματα ποτών
- Διαιτητικά και ενεργειακά ποτά
Βιομηχανία τροφίμων
- Μαρμελάδες και κονσέρβες φρούτων
- Αρτοσκευάσματα και δημητριακά
- Γαλακτοκομικά επιδόρπια
Βιομηχανία ζαχαροπλαστικής
- Καραμέλες και τσίχλες
Βιομηχανία ποτών
- Χυμοί φρούτων, νέκταρ και συμπυκνώματα ποτών
- Διαιτητικά και ενεργειακά ποτά