.
.
ΑΜΥΛΟ ΣΙΤΟΥ
Το άμυλο είναι το κύριο συστατικό του σιταριού που έχει μια σειρά από τροφικές και βιομηχανικές εφαρμογές. Ξεπλένεται από το αλεσμένο σιτάρι με νερό, αφήνοντας πίσω τη γλουτένη. Στη διαδικασία παρασκευής αλεύρου γλουτένης είναι κοινό υποπροϊόν.
Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων, χαρτιού και κλωστοϋφαντουργίας.
Ιδιότητες
- βοηθά στη σταθεροποίηση της τροφής
- παχυντικός παράγοντας
αναμεμειγμένο με νερό σχηματίζει πάστα που χρησιμοποιείται για βιβλιοδεσίες και χαρτί
Προσδιορισμός
άγευστη λευκή σκόνη
Τέφρα: μέγιστο 0,25%
Πρωτεΐνη: μέγιστο 0,35%
Υγρασία: μέγιστη 14%
pH: 5,0-7,5
- SO2 : μέγιστο 20 mg /kg
Εφαρμογή στη βιομηχανία τροφίμων:
- αρτοσκευάσματα, δημητριακά
- ζυμαρικά, χυλοπίτες, πίτα και γεμίσεις κρέμας
- σάλτσες, σούπες, σάλτσες και σάλτσες για σαλάτες
- επεξεργασμένα κρέατα και ψάρια
- γαλακτοκομικά προϊόντα
- μπύρα
Εφαρμογή στη βιομηχανία χαρτιού και κλωστοϋφαντουργίας
- παράγοντες ταξινόμησης μεγέθους
- κόλλες
- πυκνωτικά υφασμάτινων εκτυπώσεων
- τελειοποιητές
Εφαρμογή στη βιομηχανία τροφίμων:
- αρτοσκευάσματα, δημητριακά
- ζυμαρικά, χυλοπίτες, πίτα και γεμίσεις κρέμας
- σάλτσες, σούπες, σάλτσες και σάλτσες για σαλάτες
- επεξεργασμένα κρέατα και ψάρια
- γαλακτοκομικά προϊόντα
- μπύρα
Εφαρμογή στη βιομηχανία χαρτιού και κλωστοϋφαντουργίας
- παράγοντες ταξινόμησης μεγέθους
- κόλλες
- πυκνωτικά υφασμάτινων εκτυπώσεων
- τελειοποιητές