.

.

ΑΜΥΛΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ

Άμυλο που προέρχεται από τους κόκκους καλαμποκιού (αραβόσιτου) που λαμβάνεται από το ενδοσπέρμιο του πυρήνα.

Κοινό συστατικό φαγητού, που χρησιμοποιείται στην πύκνωση σάλτσες ή σούπες και στην παρασκευή σιροπιού καλαμποκιού και άλλων σακχάρων. Είναι ευέλικτο, τροποποιείται εύκολα και βρίσκει πολλές χρήσεις στη βιομηχανία ως κόλλες, σε προϊόντα χαρτιού, ως αντικολλητικό παράγοντα και στην κατασκευή υφασμάτων.

Έχει ιατρικές χρήσεις, όπως για την παροχή γλυκόζης σε άτομα με ασθένεια αποθήκευσης γλυκογόνου. Όπως πολλά προϊόντα σε μορφή σκόνης, μπορεί να είναι επικίνδυνο σε μεγάλες ποσότητες λόγω της ευφλεκτότητάς του.

Ιδιότητες

  • παχυντικός παράγοντας
  • υφή και δέσιμο
  • αναμεμειγμένο με ένα ρευστό αναδιατάσσεται σε μη νευτώνειο ρευστό

Προσδιορισμός

  • λευκή ή ανοιχτοκίτρινη σκιά

  • Τέφρα: μέγιστο 0,3%

  • Πρωτεΐνη: μέγιστο 0,50%

  • Λίπος: μέγιστο 0,20%

  • Υγρασία: μέγιστη 14%

  • pH: 4,5-6,5

  • SO 2 : μέγιστο 30 mg/kg

Εφαρμογή στη βιομηχανία τροφίμων:

  • αρτοσκευάσματα, δημητριακά
  • κρέμα, πουτίγκα και επιδόρπια γαλακτοκομικών

  • σάλτσες, σούπες, σάλτσες και σάλτσες για σαλάτες
  • επεξεργασμένα κρέατα
  • γλυκαντικά αμύλου

  • ζωοτροφή

Εφαρμογή στη βιομηχανία χαρτιού και κλωστοϋφαντουργίας

  • πρόσθετο υγρού άκρου
  • παράγοντα επικάλυψης και συνδετικό
 
  • Σάκοι πολυπροπυλενίου με ένθετο/χάρτινα ελάσματα, καθαρό βάρος έως 50 κιλά
  • Δοχεία από μαλακό πολυπροπυλένιο (μεγάλοι σάκοι) καθαρού βάρους έως 1.000 kg ή όπως έχει συμφωνηθεί με τον πελάτη
  • Χύμα

Η συσκευασία έχει το λογότυπο του κατασκευαστή και μια ετικέτα τοποθετημένη στη ραφή με τυπικές πληροφορίες καταναλωτή.

Διάρκεια ζωής: 12 μήνες από την ημερομηνία κατασκευής.

Αποθήκευση: σε αεριζόμενο δωμάτιο στην αρχική συσκευασία σε θερμοκρασία κάτω από 25°C και σχετική υγρασία αέρα κάτω από 75%.

Κύλιση στην κορυφή
Μετάβαση στο περιεχόμενο