.

.

ΖΑΧΑΡΗ

Η ζάχαρη είναι ένα χύμα προϊόν που παράγεται από ζαχαροκάλαμο ή ζαχαρότευτλα. Το ζαχαροκάλαμο αναπτύσσεται καλύτερα σε τροπικές περιοχές, ενώ τα ζαχαρότευτλα παράγονται σε εύκρατες ζώνες.

Μετά τη συγκομιδή, το ζαχαροκάλαμο ή τα τεύτλα συνθλίβονται για την εξαγωγή χυμού. Αυτός ο χυμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ζάχαρης ή αιθανόλης. Στην περίπτωση του ζαχαροκάλαμου, η υπόλοιπη φυτική ύλη (βαγάσση) μπορεί να καεί για να παράγει ενέργεια για τη λειτουργία του εργοστασίου και την παροχή του τοπικού δικτύου.

Για την παραγωγή ζάχαρης, ο εκχυλισμένος χυμός καθαρίζεται και το μείγμα στη συνέχεια αφυδατώνεται και παχύνεται σε σιρόπι το οποίο κρυσταλλώνεται. Οι κρύσταλλοι διαχωρίζονται από το υπόλοιπο υγρό για να παραχθεί μελάσα και ακατέργαστη ζάχαρη, η οποία στη συνέχεια αποστέλλεται σε διυλιστήρια για περαιτέρω επεξεργασία.

Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση του ζαχαροκάλαμου καθώς χάνει την περιεκτικότητά του σε σάκχαρα. Ως αποτέλεσμα, η ακατέργαστη ζάχαρη συνήθως υποβάλλεται σε επεξεργασία στην περιοχή καλλιέργειας και εξάγεται από εκεί.

Άμορφη ραφιναρισμένη ζάχαρη: Η κοκκομετρία αυτού του τύπου ζάχαρης είναι πολύ λεπτή και ακανόνιστη. Έχει εξαιρετική λευκότητα και είναι εξαιρετικά υγροσκοπικό, που σημαίνει ότι μπορεί να απορροφήσει πολύ νερό. Χρησιμοποιείται κυρίως για εγχώρια κατανάλωση.

Υγρή ζάχαρη σακχαρόζης: Διαυγή, διαυγή, χωρίς οσμή και γεύση, αυτή η ζάχαρη έχει 65% έως 68% συγκέντρωση στερεών. Λαμβάνεται με διύλιση διαλυμένης κρυσταλλικής ζάχαρης σε αποχλωριωμένο νερό, το οποίο μετά από συγκεκριμένες επεξεργασίες, δημιουργεί ένα ιδανικό προϊόν για διαδικασίες που απαιτούν υψηλή καθαρότητα.

Σιρόπι ιμβερτοποιημένης ζάχαρης: Διαυγές σιρόπι που δεν έχει θολότητα, οσμή ή γεύση. Παράγεται μέσω μιας διαδικασίας ελεγχόμενης όξινης υδρόλυσης που χρησιμοποιεί ένα διάλυμα σακχαρόζης, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ένα μείγμα σακχαρόζης, γλυκόζης και φρουκτόζης.

Ζάχαρη Demerara: Λαμβάνεται από ζωμό ζαχαροκάλαμου μέσω μιας φυσικής διαδικασίας διαύγασης, αυτός ο τύπος ζάχαρης έχει κανονικούς κρυστάλλους ζάχαρης, χαρακτηριστικό που το καθιστά ιδανικό για εφαρμογές επεξεργασίας τροφίμων που απαιτούν γεύσεις, χρώματα και διαφορετικές υφές.

Κρυσταλλική ζάχαρη VHP: Προορίζεται για ξένες αγορές, η ακατέργαστη σύνθεσή της επιτρέπει στους πελάτες να τη μετατρέψουν σε διαφορετικούς τύπους ζάχαρης για κατανάλωση.

ICUMSA 2000-7500 (Ακατέργαστος υπερτροφοδοτούμενος)

Αυτή η ακατέργαστη ζάχαρη έχει μεγάλο χρυσαφένιο κόκκο και σε ορισμένες περιοχές αναφέρεται επίσης ως ζάχαρη «Demerara». Προέρχεται από συμπιεσμένο ζαχαροκάλαμο το οποίο στη συνέχεια εξατμίζεται για να σχηματιστεί παχύρρευστο σιρόπι από ζαχαροκάλαμο. Το σιρόπι αφυδατώνεται για να σχηματίσει αυτούς τους μεγάλους χρυσοκαφέ κρυστάλλους

ICUMSA 600-1200 (Raw VHP)

Μια ακατέργαστη ζάχαρη κοινή στη Βραζιλία, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα ζάχαρης στον κόσμο, η οποία έχει μικρή ποσότητα μελάσας που συγκρατείται στον κρύσταλλο. Συχνά εξάγεται και διυλίζεται στη χώρα προορισμού.

ICUMSA 300-600 (Τυπική/φυσική ζάχαρη)

Μια λευκή ζάχαρη που παράγεται πιο συχνά στο Μεξικό. Η τυπική ή «φυσική» ζάχαρη έχει ανοιχτό χρυσαφένιο καφέ κόκκο με μια λεπτή νότα μελάσας στο γευστικό της προφίλ. Το Standard μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άμεσες εφαρμογές τροφίμων και επίσης ευνοείται από τα διυλιστήρια σε όλο τον κόσμο ως χύδην πρώτη ύλη χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και το χαμηλό κόστος επανεπεξεργασίας.

ICUMSA 150 (Plantation White)

Μια λευκή ζάχαρη που παράγεται συνήθως για τοπική κατανάλωση σε χώρες που καλλιεργούνται ζαχαροκάλαμο. Παράγεται στο Ζαχαρόμυλο χωρίς να απαιτείται επιπλέον ραφινάρισμα της ακατέργαστης ζάχαρης.

ICUMSA 45 (Λευκή ραφιναρισμένη ζάχαρη)

Ένα εξαιρετικά επεξεργασμένο προϊόν λευκής ζάχαρης. Αυτή είναι η επιτραπέζια ζάχαρη που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι καθημερινά και συνήθως πωλείται ως κρυσταλλική ζάχαρη.

 
 
  • φαρμακευτικά προϊόντα
  • μαρμελάδες
  • ζελέδες
  • κρέατα
  • τσίχλα
  • γαλακτοκομικά προϊόντα
  • καρυκεύματα
  • τουρσιά
  • Προϊόντα αρτοποιίας
  • σιτηρά
  • υγρή ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη
  • καραμέλες
  • μείγματα ποτών σε σκόνη
 
  • Σάκοι πολυπροπυλενίου με ένθετο/χάρτινα ελάσματα, καθαρό βάρος έως 50 κιλά
  • Δοχεία από μαλακό πολυπροπυλένιο (μεγάλοι σάκοι) καθαρού βάρους έως 1.000 kg ή όπως έχει συμφωνηθεί με τον πελάτη
  • Χύμα

Η συσκευασία έχει το λογότυπο του κατασκευαστή και μια ετικέτα τοποθετημένη στη ραφή με τυπικές πληροφορίες καταναλωτή.

Διάρκεια ζωής: 24 μήνες από την ημερομηνία κατασκευής.

Αποθήκευση: σε αεριζόμενο δωμάτιο στην αρχική συσκευασία σε θερμοκρασία κάτω από 25°C και σχετική υγρασία αέρα κάτω από 75%.

Κύλιση στην κορυφή
Μετάβαση στο περιεχόμενο